Göteborg Simmet

Motionsimma, eller tävla, i öppet vatten i härliga Delsjön. Start- och målområde är vid Delsjöns badplats.

göteborg simmetBanlängden som ingår i Göteborgsklassikern är 1 km. Ungefär 1500 deltagare anmäler sig till Göteborg Simmet.

Våtdräkt tillåten i motionsklasser. I tävlingsklasser gäller Svenska Simförbundets regler. Merparten som deltar i motionsklassen och Göteborgsklassikern använder bröstsim. Vid anmälan får du en badmössa som är obligatorisk.

Mer information om simmet och hur man anmäler sig finner du på http://www.goteborgsimmet.se/. För anmälan till Göteborgsklassikern görs det enklast på denna sidan (klicka här).

År 2009 arrangerades Göteborg Simmet för första gången.

Började du med Finalloppet och fortsatte med Hisingen Runt har du klarat alla tre loppen när Göteborg Simmet är genomfört och du kan titulera dig som en klassiker.

 

Simkurser i crawl, bröstsim och öppet vatten-simning

Crawlkurser erbjuds för både nybörjare och fortsättare på Valhallabadet. I Delsjön arrangeras även öppet vatten-kurser i crawl för fortsättare och i bröstsim för de som vill få bättre flyt och effektivitet.

På onsdagar kommer onsdagsintervaller att genomföras med drop in-koncept för de lite mer erfarna simmarna. Håll utkik på Göteborg Simmets facebooksida för mer information.

För mer information om kurser och anmälan klicka vidare på denna länk.

 

Göteborg Simmet har sedan starten 2009 utvecklats till Sveriges näst största simtävling i Öppet Vatten.

2010 innefattade arrangemanget Masters VM i Öppet Vatten med ca 1000 deltagare från 58 länder.

#gbgklassikern #gbgsimmet