Hisingen Runt är ett motionslopp på cykel för alla – såväl elitcyklister som glada livsnjutare deltager i loppet.

hisingen runt loppenTa chansen att cykla Hisingen Runt, som går genom stora delar av Hisingen och dess bebyggelse, skogar och gröna ängar. som avslutas där du startade med medalj och en måltid.

Hisingen Runt är ett motionslopp. Det innebär att du cyklar helt i din egen takt. Längs banan som går genom stora delar av Hisingen finns också två depåer med energi och dryck. Vid målgång serveras en måltid till alla deltagare.

Banlängden som ingår i Göteborgsklassikern är 50 km.

Mer information om loppet finns på www.hisingenrunt.se och sociala medier: Facebook, Twitter & Instagram

Hisingen Runt har arrangerats varje år sedan starten 1977 och ingått i Göteborgsklassikern från början 2012.

Började du med Göteborg Simmet och fortsatte med Finalloppet har du klarat alla tre loppen när Hisingen Runt är genomfört och du kan titulera dig som en klassiker.

Göteborgsimmet är ett motions- och tävlingslopp i “öppet vatten” i härliga Delsjön. Start och mål vid Delsjöns badplats.         

Den distans för Göteborgssimmet som ingår i Göteborgsklassikern är 1 km. Mellan 1000 – 1500 deltagare brukar simma Göteborgsimmet.

Våtdräkt är tillåten i motionsklasser. I tävlingsklasser gäller Svenska Simförbundets regler. Merparten som deltar i motionsklassen och Göteborgsklassikern simmar bröstsim. Vid anmälan får du en badmössa som är obligatorisk.

Mer information om simmet hittar du på facebooksidan www.facebook.se/goteborgsimmet eller på hemsidan  www.goteborgsimmet.se.

År 2009 arrangerades Göteborgsimmet för första gången. Göteborgsimmet har sedan starten utvecklats till Sveriges näst största simtävling (efter Vansbrosimmet) i Öppet Vatten. 2010 innefattade arrangemanget Masters VM i Öppet Vatten med ca 1000 deltagare från 58 länder.

#gbgklassikern #gbgsimmet

Började du med Finalloppet och fortsatte med Hisingen Runt har du klarat alla tre loppen när Göteborgsimmet är genomfört och du kan titulera dig som en klassiker.

Finalloppet arrangeras i den vackra och utmanande Skatåsterrängen första lördagen i november. 

Loppet lockade 2017 över 4000 deltagare och det finns banor anpassade för alla åldrar och nivåer. Banlängden som ingår i Göteborgsklassikern är 10 km. Mer information om Finalloppet och hur man anmäler sig finner du på http://www.finalloppet.com/.

Finalloppet har arrangerats i obruten svit varje år ända sedan 1968 och varit en del av Göteborgsklassikern sedan starten 2012.

Började du med Hisingen Runt och fortsatte med Göteborg Simmet har du klarat alla tre loppen när Finalloppet är genomfört och du kan titulera dig som en klassiker.