Hisingen Runt

Hisingen Runt är ett motionslopp på cykel för alla – såväl elitcyklister som glada livsnjutare deltager i loppet.

hisingen runt loppenTa chansen att cykla Hisingen Runt, som går genom stora delar av Hisingen och dess bebyggelse, skogar och gröna ängar. Ungefär 3000 deltagare anmäler sig till Hisingens Cykelklubbs cykellopp.

Det är ett motionslopp på cykel. Det innebär att du cyklar helt i din egen takt. Längs banan som går genom stora delar av Hisingen finns också depåer där du kan fylla på med energi. Efter målgång när du mottagit din välförtjänta medalj serveras en måltid till alla deltagare.

Banlängden som ingår i Göteborgsklassikern är 50 km.

Mer information om loppet finns på www.hisingenrunt.se och sociala medier: Facebook, Twitter & Instagram

Började du med Göteborg Simmet och fortsatte med Finalloppet har du klarat alla tre loppen när Hisingen Runt är genomfört och du kan titulera dig som en klassiker, och inte vilken klassiker som helst utan en Göteborgsklassiker.

#gbgklassikern #hisingenrunt

Introrundor

Det är absolut inte ett krav att cykla i grupp under Hisingen Runt men det kan vara bra att känna till tecken och annat inför motionsloppet.

Ett antal tillfällen på hösten men framför allt på våren anordnar Hisingens Cykelklubb introrundor för dig som är osäker på hur det går till att cykla i grupp.

Nybörjare

Hisingens Cykelklubb lotsar dig genom alla termer och nyheter som du som nybörjare stöter på. Du får alla förutsättningar för att odla ditt cykelintresse.

Teori

Det startar med en teoretisk genomgång i klubblokalen på Hisingen. Där presenteras grunder och tecken som är viktiga i klungkörning (men gärna annars också). Allt för att du utan oro skall kunna följa med och cykla på de vanliga rundorna nästa gång.

Efter rundan fikar vi i vår klubblokal och besvarar frågor samt ger tips och råd angående val av utrustning eller om du kanske skall köpa en ny cykel. (Fika är en central del i Hisingens Cykelklubb och därför är det självklart att vi bjuder på detta i samband med en introrunda)

Låna cykel?

Om du inte har en racercykel men gärna vill prova på, så finns cyklar för utlåning till klubbens rundor från klubblokalen på Hisingen. Dessa är avsedda för ca:150-185 cm långa cyklister och har kombi-trampor så det funkar med vanliga skor och/eller SPD-klossar. Bokning sker genom anmälan i avsedd tråd på Facebook. (först till kvarn).

Introrundor

Så oavsett om anledningen är att förbättra hälsan, konditionen, motionen, bränna fett, minska i vikt, träning inför Hisingen Runt, Västkusten Runt eller något annat utmanande motionslopp eller personligt mål så är cykling ett fantastiskt sätt att göra detta på. Enda kravet är att du har hjälm och följer klubbens policy.