Göteborgsklassikern är ett motionsevenemang som startade 2012. Fokus är att främja folkhälsan och därför har distanser valts som är fullt möjliga att klara av genom regelbunden motion under hela året. Göteborgsklassikern är till för att såväl motionärer som elitidrottare skall vilja anta utmaningen.

Det är tillåtet med el-cykel på Hisingen Runt, alla former av simstilar och även våtdräkt är tillåtet på Göteborgsimmet och Finalloppet kan du välja att gå, jogga eller springa.
Med andra ord finns det inga som helst ursäkter och distanserna är långt ifrån ouppnåeliga!

Klassikern

Göteborgsklassikern är genomförd när du under en tolvmånadersperiod avklarat följande 3 lopp:

Hisingen Runt50 km cykling25 maj 2019Hisingen
Göteborgsimmet1 km simning18 aug 2019Delsjön
Finalloppet10 km löpning2 nov 2019Skatås
Samma distans gäller för damer och herrar.

Du genomför loppen i ordningsföljd och kan börja med vilket lopp du vill. När du genomfört de tre loppen under en tolvmånadersperiod är du berättigad till Göteborgsklassikerns diplom. Du kan med andra ord börja med vilket lopp du vill.

Föranmäl dig innan du startar din Göteborgsklassiker så får du vårt nyhetsbrev, träningstips, inbjudningar till gemensam träning och andra förmåner.

För anmälan klickar du här. Du kan välja på att anmäla dig till ett “klassikerpaket” (Göteborgsklassikern + respektive lopp), eller så för-/efteranmäler du dig till Göteborgsklassikern och anmäler dig till respektive lopp själv via arrangörernas egna anmälningssidor.

En lokal klassiker

För alla Göteborgare är klassikern tillgänglig på flera sätt. Till skillnad från exempelvis En Svensk Klassiker så är samtliga delar av Göteborgsklassikern inom ett smidigt avstånd. Det i kombination med genomförbara distanser avlägsnar alla undanflykter 🙂

Folksams Motionsloppsförsäkring

Teckna gärna Motionsloppsförsäkring Bas eller Motionsloppsförsäkring Stor. Folksams Motionsloppsförsäkring är försäkringen anpassad för dig som motionsidrottar. Med försäkringen får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar klassikern på grund av skada eller sjukdom – dessutom ingår en olycksfallsförsäkring.

Det finns också tillägg där försäkringen gäller även när du tränar.

om göteborgs klassikern

om hisingen runt

om göteborg simmet

om finalloppet