deltagareUnder åren har det kommit mängder av trevliga mail och här publiceras några av dem.

Vi börjar med att citera grundraren Carl Johan Behre som säger:

Det är bättre att ha några kilo för mycket och röra på sig, än att vara smal och helt passiv. Satsa på att genomföra Göteborgsklassikern

Vad säger då våra deltagare

Och här följer ett axplock av de superlativ vi fått till oss av våra deltagare de senaste åren:

Göteborgsklassikern har hjälpt mig att hålla igång  och jag tror att det kan inspirera andra i min ålder att börja. Jag älskar historier om hur vanliga otränade halvfeta personer kommer igång med sin träning så det är kul att kunna bidra själv.”

”Göteborgsklassikern har varit en sporre för mig att hålla igång. Sträckorna är inte alltför utmanade men det går inte att komma otränad om man skall kunna ha kul och njuta av loppet.

Vi imponeras av säkerhetsarrangemanget kring simningen, dom har verkligen koll på oss längs banan. Cyklingen har utvecklats mycket positivt med skilda vägar för elit och motionärer. Vägarna har också blivit på mer gång/cykelväg så vi slipper mycket av biltrafiken.

Ser fram mot årets utmaningar!

Jag har gjort denna utmaning tillsammans med min 10 år yngre syster 😉  och vi är glada att detta har funnits med en nivå som passar alla. Jättebra arrangemang och man tar till sig kritik som ges efter varje år och gör förändringar som behövs.

Jag tycker att Göteborgsklassikern är en trevlig tävling som jag har som motivator under året.

Alla grenar har sin tjusning!

Jag och min vän Anna har tidigare gjort Tjejklassikern ett antal gånger men tröttnade lite på att köra runt hela landet. Blev superglada när detta initiativ kom och bestämde oss för att göra varje Göteborgsklassiker tills vi fyller 65 år!!

Varför började jag deltagande i Göteborgsklassikern för 5 år sen!! jo svaret för mig är enkel, deltagande är till en rimligt pris, det är möjliga avstånd i varje deltävling och det är hur kul som helst med motion när målet är som sagt rimligt, Innan var det helt otänkbart att jag skulle cykla till jobbet, nu cyklar jag till jobbet mist 3 gånger i veckan.

Göteborgsklassikern är för mig en motivation, jag ser fram emot nästa klassiker varje år efter att jag har kommit i mål på Finalloppet, min familj har blivit en del av mina genomförda ”klassiker” tack vare er och den grymma idén att ha Paprikaloppet för mina små råttor, de älskar det och även de ser fram emot att följa med mig och kunna delta i Paprikaloppet.

Läs mer om klassikern och hur du som deltagare skall ta dig an Hisingen Runt, Göteborg Simmet och Finalloppet.